Oq kaptarlar oroli: Qissa va hikoyalar - Ko`chimov A. (Abdusaid) (Toshkent: Sharq, 2005)
Iste`dodli yozuvchi A. Ko`chimovning ushbu to`plamidan "Oq kaptarlar oroli" qissasi va hikoyalari o`rin olgan. Qissa qahramoni Suyarqul kattalar o`rtasidagi kelishmovchiliklarni bola aqli bilan hal qilmoqchi bo`ladi. U barcha muammolarni yaxshilik bilan yechish tarafdori. Qissada yozuvchi turmushdagi har qanday ziddiyat bolalarni ham befarq qoldirmasligi, avvalo, bundan ular ham jismonan, ham ruhan aziyat chekishi mumkinligini ko`rsatib beradi. Shuningdek, "Boychechak", "Qochoq", "O`g`il" hikoyalarida ham oriyat, nomus, g`urur kabi tushunchalarning qadr-qimmatini Qo`zivoy, Avaz kabi bolalar timsolida qalamga oladi.
Inv.: 4788 (NOBs
Adadi: 5000 nusxa